Niektórzy bowiem, krępując się swojej niewiedzy

Niektórzy bowiem, krępując się swojej niewiedzy, zamawiają dla pewności w kółko gulasz i sznycel, a tymczasem pod nie znaną nazwą może się kryć coś ciekawszego i smacznego. Nazw jest tysiące i nie mamy obowiązku wszystkich znać. W ogóle narady z kelnerem są raczej szykowne i celowe… jeśli tylko jest on zorientowany w temacie tak, jak być powinien, a powinien umieć na przykład doradzić najstosowniejsze do danej potrawy wino, jakim lokal rozporządza. Gdy jednemu z dwóch konsumentów podano zamówioną potrawę, zwłaszcza gorącą, wcześniej, może ją zacząć jeść, nie czekając aż dostanie ten drugi. O tym, jak i co jeść, będzie mowa w rozdziale 16. Tu chcę wspomnieć o pewnych zagadnieniach specyficznych dla restauracji.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji o edukacji i poszerzysz swoją wiedzę. Jeśli podoba Ci się prowadzony przeze mnie serwis to zapraszam do odwiedzania go częściej i zostawienia komentarza lub liea na fb!