Mianowicie kelner nalewa z butelki na dno kieliszka

Mianowicie kelner nalewa z butelki na dno kieliszka najprzód tej osobie, która wino zamówiła. Ten ktoś próbuje i aprobuje albo nie. Dopiero gdy zapadnie decyzja, kelner rozlewa wino pozostałym gościom. U nas jest to rzadko praktykowane, ale jeśli się tak zdarzy, to wiedzmy, że wytworne. Potrawy, którą ktoś inny sobie zamówił, można skosztować prosząc o kawałeczek z jego talerza. Nic w tym złego. Mogą się krzyżować nad stołem fragmenty różnych dań i porcyjki dodatków. To nawet szykowne. Ale ten kto prosi, powinien również odstąpić cząstkę swojego jedzenia, żeby nie wyglądało, iż pożywia się dwukrotnie kosztem innych. Kiedy można palić? Pierwszy odpowiedni moment jest zaraz po zamówieniu potraw u kelnera. Upłynie spora chwila, zanim je otrzymamy. W sam raz wypalimy jednego albo nawet dwa- papierosy.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji o edukacji i poszerzysz swoją wiedzę. Jeśli podoba Ci się prowadzony przeze mnie serwis to zapraszam do odwiedzania go częściej i zostawienia komentarza lub liea na fb!